Leden

 

Vítáme a zdravíme vás přátelé v r. 2024.

     Začal Nový rok a tak nezbývá, než se trochu ohlédnout za tím právě skončeným. Byl všelijaký, někdy příjemný, jindy ne a jeho téměř závěr  byl mimo veškeré rozumové chápání. Asi není třeba krutou událost na FF UK připomínat, jen vás chceme požádat o modlitbu a vzpomínku na ty, pro nás neznámé, kteří nesmyslně a zbytečně zemřeli.

      Ale vraťme se do našeho kostela. Na první advent byl naplánovaný koncert pěveckého sboru BONBON. Po všech přípravách nás zaskočilo počasí. Spousty napadaného sněhu sice dávaly tušit, jak by mohly vypadat po dlouhé době bílé Vánoce. Sníh ale znemožnil koncert a do Vánoc kompletně zmizel. Takže zase žádná ladovská vánoční idylka.

 Takhle to vypadalo, když konečně přestalo sněžit. Vypadá to pěkně, ale silnice nic moc.






      Přejděme tedy ke druhému adventu, protože při prvním adventu se jednalo o první mši v měsíci a tedy se nekonala. Z adventní mše při druhém adventu zveřejňujeme několik fotek.






      Čtvrtá adventní neděle připadla tentokrát na Štědrý den a tak ji trochu předběhl a nahradil pěvecký sbor ZŠ v Zaječově svým Vánočním koncertem. Vystoupení bylo výborně připravené a všichni účinkující si zaslouží nejen obdiv za svůj výkon ve studeném kostele, ale i poděkování za čas, který přípravě museli věnovat.












      Spolu se současnými žáky školy účinkovali i dřívější absolventi a jako správní přátelé je při nácviku i vystoupení podpořili.




      Koncert jako pokaždé přilákal spoustu diváků. Samozřejmě převládají rodiče a další příbuzní a myslíme si, že na své děti a vnuky mohou být právem pyšní. Děti nikdy neudělaly při vystoupení svým rodičům a učitelkám ostudu. Vracejí se i v dospělosti a pokračují v tradici vánočních koncertů.

  Vystoupení přítomní diváci náležitě ocenili.




      Rok 2023 v našem kostele vlastně zakončila 25.12. poslední bohoslužba, která nahrazuje v našich podmínkách půlnoční vánoční mši. Tím, že její začátek byl posunutý na 16. hodinu, byl dojem půlnoční mše docela dobře navozený. Mše byla pěkná a všichni věřící byli spokojeni třeba i proto, že s sebou mohli vzít i poměrně malé děti, pro které by účast na půlnoční nebyla příliš vhodná.








     Děkujeme za vaši přízeň a přejeme nejenom příjemný vstup do roku 2024, ale aby ten rok byl konečně dobrý, prožitý ve zdraví a aby nepřinášel další a další trápení. (On ten rok za to nemůže, je to jen na nás. Ale to každý určitě ví).

Zase za čas na shledanou se těší autoři:


                                                       V.M.S. +  V.H.

P. S: Přílohy
 



**********************************************************************************************************



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Červenec

Prosinec