Září




Zdravíme naše čtenáře na počátku září.

      Léto vlastně s tímto měsícem definitivně a nenávratně končí. Prázdniny a dovolené se staly vzpomínkou, někdy veselou, jindy trochu nepříjemnou, ale takový život je. I o prázdninách a dovolených. Nezbude nám nic jiného, než si je připomenout třeba i prostřednictvím fotek. A právě o to se pokoušíme v zářijovém příspěvku. 
      Přes léto se v Svatodobrotivském klášteře vystřídalo několik letních dětských táborů. I když mezi jejich účastníky nejsou vaši blízcí nebo dobří známí, možná vám připomenou vaše zážitky v minulosti. Dívejte se a vzpomínejte.
      Jako první krátce představíme, dá se říci, že pravidelné každoroční návštěvníky z Chomutova skupinu Chaloupky. Jako vždy je doprovázel P. Alois, který se skupinou pracuje po celý rok. Bohužel jsme tentokrát nebyli na táborové mši, takže máme pouze fotky z rušného táborového života. Rozhodně se táborníci nenudili což je znát i na přiložených snímcích.











........................................................................................................




 Dalšími pravidelnými táborníky je skupina z Kladna Švermova. Snímky ilustrují jejich činnost během pobytu ve Svatodobrotivském klášteře.









  Vycházky do kraje, hry, sport, táborák a na konec společná fotka. Tak zase za rok v klášteře na shledanou.










 V kladenské skupině táborníků jsou vždy talentovaní hudebníci a zpěváci. Jejich vystoupení doplňuje půvab mše svaté.

..............................................................................................



      Pobyty dětí jsou poměrně krátké a tak se vystřídá vždy poměrně dost skupin. Po kladenských přijela skupina z Prahy - Vršovic. Víc se nám o skupině nepodařilo zjistit, ani získat fotky z běžné táborové činnosti. Vzali jsme za vděk několika snímky pořízenými při mši. Snad tedy příště.








 Sobotní mše.


.......................................................................................................................... 



      Poslední skupinou o které se můžeme zmínit byla parta Saleziánů, působící v Plzni, části Lobzy. Na sobotní mši konanou před koncem tábora, přijel i jejich kněz, P. Evžen. Děkujeme za krásnou mši a pokud bude příležitost, rádi ho opět uvítáme. Ze mše zbylo jen několik fotek a vzpomínka. 






 Mši svatou celebruje salezián P. Evžen.






 Obrázky ze všedního dne tábora a nezbytné společné foto na závěr.


.....................................................................................................................



V tomto místě náš krátký příspěvek definitivně končí. Děkujeme všem, kteří nám nezištně a ochotně věnovali své snímky a chceme věřit, že ti, kteří slíbili a zapomněli svou paměť podpoří třeba vhodně umístěnou poznámkou. Nechceme končit jako škarohlídi a tak přejeme všem školákům a studentům příjemný začátek školního roku a hlavně jeho hladký a nekomplikovaný průběh a těšíme se na možné setkání v příštím roce. 
Vám naši čtenáři a přátelé chceme popřát klidný  a spokojený život i když složitý běh světa se stará o stále vzrušení a komplikace. Snad bude časem líp.



 Přehled bohoslužeb v září 2023


....................................................................................................................



                                           Za pozornost děkují a srdečně zdraví autoři


                                                    V.M.S.+V.H.


*************************************************************************************




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Červenec

Prosinec

Červen