Říjen


Zdravíme vás vážení naši přátelé a čtenáři.

      Září skončilo a i když v čase tvorby příspěvku je docela pěkné "babí léto", nepříjemnosti podzimu a následující zimy jsou vlastně už na dosah. Krátce se pojďme ohlédnout za událostmi uplynulého měsíce. Tou asi nejvýznamnější, je vzpomínka na příslušníky bývalých jednotek PTP. Je bohužel smutnou skutečností, že tehdejší příslušníci těchto jednotek už téměř všichni skončili svoji pozemskou pouť a o vzpomínku už není takový zájem, jako byl v prvních letech. Škoda, ale buďme realisté, všechno jednou musí skončit.
      Mše při vzpomínce byla významná tím. že ji po několika letech opět celebroval kardinál Dominik Duka. Je škoda, že kostel byl byl téměř prázdný a kázání pana kardinála si nepřišlo poslechnou víc posluchačů, nejen těch několik málo přítomných.


  Mše v kostele Zvěstování Panny Marie v Zaječově k uctění památky příslušníků PTP.










      Vzpomínka pokračovala podle tradičního scénáře u památníku PTP v Zaječově Dolní Kvani. K památníku se z kostela přesunul i kardinál Duka a připojil se ke vzpomínce svým proslovem. 

     Pokračování vzpomínky u památníku v Zaječově - Dolní Kvani. Za fotografie děkujeme p. P. Švandrlíkovi.  












      V letošním roce se Zaječov, konkrétně kostel, stal zastávkou na "Výpravě 2023" pánů O. Smeykala a B. Love na cestě po Česku. Hudba je to hodně zvláštní a spíše připomíná jakýsi magický dávný obřad, než koncert ve smyslu, jak si hudební produkci představujeme dnes my. Zvuky z dechových nástrojů "didgeridoo" a zejména gongů vyvolávají různé pocity od uklidňujících a meditačních až po nepříjemné. Na každého určitě působí jinak. I tak zážitek stojí za to. Atmosféru koncertu dokumentují fotografie z průběhu vystoupení, které poskytla paní Blanka Křikavová. Za snímky srdečně děkujeme.


  Momentky z koncertu "Výprava 2023".









 
      Pokusili jsme se informovat vás o zajímavém dění v kostele. V říjnu není žádná akce plánovaná a tak se příště budeme věnovat  listopadové výstavě a blížícímu se adventu. O tom až za měsíc.
      Děkujeme za vaši přízeň a už dnes se těší na příští setkání autoři
                                                     
 V.M.S. + V.H.

Bohoslužby v říjnu: 





***********************************************************************************
















Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Červenec

Prosinec

Červen