Srpen

 

Milí čtenáři a přátelé, 

      i když jsme tvrdili, že si uděláme prázdniny a dva měsíce veškeré zprávy vynecháme, život nás opět přesvědčil, že se nic nemá plánovat. Od konce června se stále něco děje, co nás přesvědčuje podělit se s vámi  o zajímavé události.

Tak popořádku.

      Koncem června se v klášteře a kostele objevili první absolventi Augustiniánského gymnázia. Krátký pobyt v klášteře po ukončení studia byl odpočinkem i drobnou oslavou úspěchu ve studiu. Příspěvek omezíme na fotky ze mše, které se všichni zúčastnili a protože její termín  se kryl s termínem svátku Božího těla, tak k fotkám ze mše přidáváme i pár snímků ze improvizované oslavy svátku. 

 Mše pro absolventy gymnázia.









 Připomínka svátku Božího těla.










      Jak jistě všichni dobře víte, klášter s kostelem Zvěstování P. Marie je znám pod jménem Svatá Dobrotivá. Nikdo z nás nevěděl, že existuje kaple téhož jména v sousedním Polsku a tak dost nás překvapil nečekaný příjezd poutníků do kostela a jejich sháňka po kapli sv. Dobrotivé. Pozvolna jsme zjišťovali, oč jde (díky naší nevědomosti). Poutníci s sebou přivezli dary, obraz sv. Benigny (Dobrotivé), svíce a několik krásně provedených ornátů. Součástí bylo i několik propagačních materiálů, které ukázaly, jak vypadá farnost  sv. Nikolaje, jejíž součástí je i kaple sv. Dobrotivé, mnohem impozantnější než je ta místní. Farnost je v Polsku, v městě Swibiu, cca 450 km vzdáleného od Zaječova.

 Trasa polských poutníků Swibio -Zaječov (za skloňování polského jména města neručíme)



 Kaple sv. Benigny ve Swibiu.




 Mše svatá kterou celebroval polský kněz pro polské poutníky. Naši farníci se o návštěvě dozvěděli až dodatečně.












 Obraz sv. Benigny (Dobrotivé) který věnovali polští poutníci. Porovnejte se soškou na oltáři, která je přesnou kopií originální sošky uložené (snad) v depozitáři NG.



 Na závěr návštěvy muselo přijít nezbytné společné foto celé výpravy.




.............................................................................................................


      Čas od času přijdou rodiče s svým dítětem, aby ho nechali pokřtít. Zatím posledním byl křest malého Adama Jiřího. Je pro nás cenný tím, že jeho rodiče měli před časem svatbu v našem kostele. Těší nás to proto, že si vytvořili ke kostelu určitý a snad i trvalý vztah i přesto, že se nejedná o rodinu ze Zaječova. 

Rodiče nám dali souhlas se zveřejněním fotografií a tak jich několik v příspěvku přinášíme.

 Křest malého Adámka.










                                           Rodiče malého Adámka s kmotrem a P. Juanem.




 Společná rodinná fotografie po křtu.




............................................................................................


      Letos v polovině září opět v kostele vystoupí O. Smeykal -  australské didgeridoo a B. Love /UK/  obří gongy v rámci své VÝPRAVY 2023. Všichni zájemci o tuto netradiční hudbu jsou srdečně zváni. Podrobnosti najdete v přiloženém plakátu.

      Ne všechno co se událo se podařilo do srpnového blogu vložit. Doplníme  je v příštím, už zářijovém blogu. 

 Pozvánka na koncert.



                                                             Foto č. 39: Mše v srpnu





      Milí naši čtenáři a přátelé, přejeme vám příjemné prožití posledního měsíce prázdnin a vám, kteří se chystáte vyrazit někam do "teplých krajů", přejeme příjemný pobyt bez komplikací, jaké se v poslední době objevily na řeckých ostrovech a na dalších vyhledávaných místech prázdninových pobytů. Hodně štěstí a Boží požehnání na cestách a nejen na nich, přejí autoři


                                                      V.M.S.+V.H.

 

***********************************************************************************







Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Červenec

Prosinec

Červen