Listopad


Krásný a příjemný listopad pro všechny příznivce a přátele.

      Pro tento příspěvek není opět mnoho událostí ke zveřejnění. Proto jsme se snažili najít nějaké fotografie, které budou alespoň trochu ilustrovat dění v kostele a podzim v jeho okolí.
      Jedním z posledních hostů kláštera v letošním roce byla skupina "LIFT"  farnosti Praha - Kunratice. Bohoslužbu celebroval P. Vojtěch a farníci ji doplnili hudbou a zpěvem přímo v kostelní lodi. Vystoupení dodalo mši slavnostní ráz a milou atmosféru.










      Stavební firma, která opravovala východní stranu klášterní budovy osadila na přízemní okna ozdobné mříže a můžeme tedy opravu východní fasády už prohlásit  za úplně dokončenou. Jako důkaz přikládáme příslušné fotky. Teď už jen (ne)skromné přání, aby se důkladné opravy dočkal i interiér kostela.





      Podzim okolí klášterního areálu vybarvil stromy a jejich listí do různých odstínů žluté a tak se s vámi dělíme o dojem z podzimních dní.  Snad se  podařilo trochu zachytit atmosféru vlídného času pozdního, ale příjemného babího léta.








    S blížícím se vánočním obdobím se i objevuje i nabídka pravidelné akce, která přinese přehlídku práce šikovných lidí, inspiraci k nákupu vánočních dárků i možnost jejich nákupu. A jako vždy určitě bude i spousta různých dobrot k ochutnání. Všichni jste upřímně a srdečně zváni.



      V listopadu - 27. 11. - také začíná letošní advent. Je sice ještě brzy, ale chceme vás v předstihu pozvat na první a možná i poslední letošní adventní koncert v kostele Zvěstování Panny Marie a sv. Dobrotivé v Zaječově.



      V samotném závěru příspěvku k přání klidného prožívání a zvládání nepříjemných ekonomických záležitostí přidáváme i přání naděje, že s boží pomocí a s lidským rozumem se dočkáme i příjemnějšího a hlavně klidnějšího života bez nejistoty co bude zítra a tím bez velkého a trvalého stresu.


      Pěkný listopad přejí autoři

    V.M.S. + V.H.

.............................................................................................................


P.S. Přehled bohoslužeb v listopadu 2022. POZOR první listopadová mše se koná v NEDĚLI, ne jako obvykle v sobotu. Začátek zůstává nezměněn.




******************************************************************



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Červenec

Prosinec

Červen