Říjen


Krásný den všem našim milým přátelům a čtenářům. 

      Přejeme nám všem, alespoň část října slunečnou a pohodovou. Aby se, i když opožděně, ukázal aspoň kousek "babího léta" o které, jak to zatím vypadá, letos úplně přijdeme. Dnes, kdy slavíme svátek sv. Václava a my příspěvek připravujeme, počasí ukazuje svoji nevlídnou tvář. Je tak příležitost v klidu a pohodě se zamyslet a ukázat, co se v a okolo kláštera a kostela sv. Dobrotivé událo a podělit se o to s vámi.

      První zářijovou událostí byla tradiční vzpomínka na bývalé příslušníky útvarů PTP. Možná kvůli deštivému počasí a možná i kvůli postupnému zapomínání se sešlo v kostele oproti minulým rokům jen málo lidí. Mši opět celebroval hlavní kaplan AČR pan plk. Knichal spolu s P. Wiliamem O.S.A ,a byla jako vždy velmi pěkná.  Letos bohužel máme  k uveřejnění na blogu jen snímky z kostela. Snímky ze vzpomínky u Památníku PTP a z dalších částí setkání dodával vždy nezištně p. Ing. Švandrlík, který byl  hlavním organizátorem oslavy a který nás letos v květnu definitivně opustil. Patří mu naše díky a přání věčného klidu a  pokoje.
Na připomenutí přinášíme několik snímků ze slavnostní mše na památku všech, kteří se této vzpomínky nedožili.










     24.9. přichází první letošní podzimní mše. P. Juana řádové povinnosti zavedly až za moře a tak se mše svaté ve zdejším kostele ujal správce hořovické farnosti P. Wojdila. Mši připomínáme opět několika snímky.









      Poslední zářijový týden využili členové farnosti Stodůlky Praha k pobytu v klášteře sv. Dobrotivé. Mnoho informací nemáme, ale pár fotek se podařilo získat a tady je předkládáme:







      Občas se vyskytnou i příjemné dny vhodné k procházce. Prošli jsme jen nejbližším okolím kostela, pořídili pár fotek o které se s vámi dělíme a nenápadně se vás snažíme přivést k opravené východní fasádě kláštera.








      Tady je ukázka, jak by celý areál kláštera mohl jednou vypadat. Před časem byla opravena fasáda jižní části, teď východní a tak se klášter pomalu znovu stává ozdobou naší obce. Je jen jeden, ale zásadní problém, a to ten, že se na jedné straně skončí opravy a na druhé je nutné začít znovu. To je jen takový marný povzdech. Tak to prostě je a asi vždycky bude. Snad bude klášter pár let vypadat pěkně.

 Před opravou






 Východní strana kláštera v novém "kabátě".





      Děkujeme vám za přízeň a pozornost. Rádi bychom nám všem popřáli, aby skončily zmatky s energiemi, nepřišla další epidemie Covidu,  aby nadcházející zima byla mírná a tedy ve zdraví a bez finanční likvidace každého z nás, k přežití. Poprosme o boží osvícení mocných tohoto světa, aby ho nepřivedli do absolutní zkázy, abychom my i  naši potomci si světa užívali ve zdraví, spokojenosti a ve víře. K tomu dopomáhej Bůh.

   Loučí se a zdraví autoři



                                                  V. M. S. + V. H.


                                                         P.S. Termíny mší v říjnu    



******************************************************************************************

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Červenec

Prosinec

Červen