Květen

                         

           

 

  Přátelé, vítejte na krátkém květnovém setkání. 

      Duben utekl jako voda, situace ve světě je stále podivná a v naší zemi to není jiné. V klášteře jsou ubytovaní utečenci z Ukrajiny, do kostela se nikdo příliš nehrne a tak je obvykle na mši přítomno jen pár nejvěrnějších. Aby toho nebylo málo, tak se v sobotu 23. 4., v den kdy se koná mše, je obec uzavřená, protože v Zaječově je trasa  rychlostních zkoušek a dostat se do kostela a zpět je po celý den prakticky nemožné. Mše tedy nebyla, zato jsme měli přehled o současné i dřívější automobilní technice. To co čtete, není prosím stížnost na nepřízeň osudu, ale pouhé konstatování skutečnosti a momentální situace.
      Teď už k uplynulému měsíci, k velikonočnímu času. K vyprávění toho mnoho není. Sešlo se nás jen několik a místo slov je lépe prohlédnou si přiložené fotografie.

 Květná neděle, žehnání jarních květů ve vnitřním prostoru před vchodem do kostela. Bylo docela náročné udržet "kočičky" v důstojném stavu, vzhledem k jejich časnému kvetení a poměrně pozdnímu datu Velikonoc.










    Zelený čtvrtek byl pokračováním malé účasti na bohoslužbě, ale to nic neubírá její důstojnosti. Místo slov snad dobře poslouží fotky.

         Mše k Zelenému čtvrtku za účasti dvou nejmladších farníků.







      Boží hod velikonoční byl ozvláštněn návštěvou P. Williama. Myslíme si, že se do sv. Dobrotivé rád vrací a rád ve zdejším kostele slouží mši. Dovolujeme si připomenout, že P. William se počátkem května dožívá požehnaných osmdesáti šesti roků. Přejeme mu k výročí zdraví, dostatek sil a boží požehnání ke službě, kterou si kdysi zvolil jako nejdůležitější náplň svého života a s mimořádným úsilím se jí po celý život věnuje. Mši dokládáme opět několika snímky.

     Mši k Božímu hodu celebroval P. William Faix.











      Tady končíme s časem minulým a připomínáme nedalekou budoucnost. Tou bude letošní XXV. Mariánská pouť. Bude asi letos trochu jiná než v minulých letech, protože jak jsme už uvedli v úvodu, v klášteře jsou ubytováni uprchlíci, takže nebude možné využít pro poutníky obvykle užívané prostory. Zkrátka je nutné se uskromnit a brát věci tak jak nám je život přináší.


V tomto místě se s vámi, naši přátelé a příznivci loučíme a těšíme se na shledanou
 

                             28. května 2022 na XXV. Mariánské pouti

 V. M. S. + V. H.

***********************************************************************************************
 


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Červenec

Prosinec

Červen