Únor


Milí naši příznivci a přátelé,
                
                   vítáme vás v únoru, posledním (doufejme) celém zimním měsíci. Tak se nechme překvapit. 

      Zima a stále nejistá situace s virovou nákazou, omezuje a komplikuje všem lidem život. Museli jsme oželet adventní koncerty, vánoční koncert zaječovské Základní školy a tak nadějí na zlepšení v roce 2022 byl koncert Smíšeného pěveckého sboru ze Spáleného Poříčí a jejich přátel z Plzeňska a Rokycanska, doplněné muzikanty z Mladé muziky. Tradičně na zakončení vánočního období provedli Českou mši vánoční J. J. Ryby. Z koncertu přidáváme pár fotek, které snad alespoň trochu ukážou atmosféru v kostele při a po vystoupení. Přesto, že jsme vystoupení souboru nijak zvlášť nepropagovali, kostel byl zcela naplněn. Nepřišli jenom místní, ale spousta lidí z okolí blízkého i trochu vzdálenějšího.


Česká mše vánoční 9. ledna 2022





















      I když jsme trochu změnili časovou posloupnost, nemůžeme vynechat Tříkrálovou mši, kterou v křesťanském roce končí vánoční období. V obci tříkrálové požehnání každému domu roznášejí mladí hasiči a je spojeno se sbírkou, jejíž výnos poslouží k částečnému financování činnosti skupin hasičského dorostu. V kostele známé požehnání domu (K+M+B) jako každý rok zajistil při mši páter Juan. Není to vždy úplně jednoduché, jak je  vidět z fotografií. 


Tříkrálová mše se žehnáním domu - v tomto případě v kostele sv. Dobrotivé
















      Poslední mše která je zadokumentovaná v tomto příspěvku, je mše ke Křtu Páně. Jak je z fotek patrné, do kostela přichází stále málo věřících. I když kostel se naplnil jen občas, dnes stále panují obavy z nákazy a tak každý zvažuje jestli jít do kostela nebo do přírody. Vytrvávají jen ti nejvěrnější. Ale snad se všechno časem promění k lepšímu. 


 Mše ke Křtu Páně 

















     Tady náš únorový stručný příspěvek končí. V této době se události, které by stály za zveřejnění, téměř nekonají. Vypadá to nyní tak, že příští měsíc se omezíme jen na přehled mší a budeme s nadějí čekat na všem slibované oživení. 
Přejeme všem našim přátelům prožití následujícího času s božím požehnáním a ve zdraví.

                                                         Na další shledání se těší

                                                                
                                                 V. M. S. +  V. H. 
 
...........................................................................
    

                                            Termíny mší v únoru:   

  •                                      5. února - mše se nekoná

  •           12.2., 19.2., 26.2., - začátek bohoslužby je vždy ve 14 hodin


************************************************************************


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Červenec

Prosinec

Červen