Leden


     Vážení čtenáři a příznivci,

      vítáme vás v v roce 2022. Přejeme nám všem, celý rok ve zdraví, bez strachu z nákazy, rok opět po dlouhé době prožitý v pohodě, bez zákazů a příkazů, s minimem testů,  a jiných omezení. Snad se tohle, docela obyčejné přání co nejdříve splní.

      K loňskému roku se vracíme fotografiemi, převážně z "čerstvě loňského" prosince.
    16. prosince uplynulo už 5 roků, kdy navěky odešla paní A. Švandrlíková. Prosíme vás všechny, kdož jste ji znali,  věnujte jí  dodatečně vzpomínku a modlitbu.





      První adventní neděle (v našem případě sobota) zasahuje sice ještě do listopadu a v prosincovém blogu jsme ji jen připomněli. Škoda, že se nepodařilo zachytit zapálení první adventní svíčky. Tentokrát první advent zmiňujeme (opakujeme) jen pro úplnost předvánočního a vánočního času.







      Druhý advent připadl na první sobotu v prosinci a mše svatá tedy nebyla. Fotografická dokumentace třetího adventu bohužel chybí. Čtvrtý advent byl v našem kostele ve znamení spousty pomocníků. Malí odborníci se ujali zapálení čtvrté adventní svíce a po mši, každý kdo mohl, pomohl s přípravou výzdoby a sestavením jesliček.






















      Vánoční mše - náhrada za půlnoční mši kterou nelze z časových důvodů uskutečnit v odpovídající době. Ale i tak byla slavnostní mše velmi krásná a při jejím začátku od 16. hodiny má i tak trochu noční a tím i působivější atmosféru, kterou jsme se vám snažili  zprostředkovat.
                                                                                                                            



















    Tady už jsou všichni účastníci bohoslužby shromážděni k přivítání Ježíška, při jeho dvoutisícím dvě stě dvacátém prvním narození.






          Teď jsou jesličky kompletní  a rok 2021 spěje ke svému neodvolatelnému
 konci.




Končí náš první letošní přehled uplynulého času a je potřeba podívat s nadějí do roku 2022. Přejeme vám všem, aby se vstup podařil ve zdraví, klidu a dobré náladě a s Božím požehnáním..  Prosíme zachovejte nám přízeň a my se vynasnažíme zprostředkovat vše  důležité ze zdejší farnosti.

Nakonec přidáváme pozvánku na provedení České mše vánoční J. J. Ryby, která tradičně končí vánoční období a vítá rok nový.

         Česká mše vánoční J. J. Ryby




++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


            Na shledanou se těší autoři 
  

          V. M. S. + V. H.

..............................................................................


           P.S. 

               Bohoslužby v lednu:


             1.1.2022 - Mše se nekoná
  • 8.1., 15.1., 22.1., 29.1.2022 - bohoslužba začíná vždy ve 14 hodin

  • 9.1.2022 - Česká mše vánoční - začíná v 15 hodin



****************************************************************************************************

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Červenec

Prosinec

Červen