Podzim



 Vítejte v říjnu v avizované zkrácené verzi blogu - obrazovém průvodci

 událostmi předešlého měsíce.


      Pravidelnou akcí září je setkání bývalých příslušníků útvarů PTP. Setkání začíná vždy slavnostní mší, kterou v posledních letech pravidelně celebruje hlavní kaplan armády České republiky plk. Jaroslav Knichal.


















      Setkání pokračovalo vzpomínkou u pomníku PTP. Pomník je umístěn před bývalými kasárnami 52. praporu PTP v Zaječově - Dolní Kvani.








      Po společném obědě v zaječovském Lidovém domě pokračovalo setkání besedou s pracovníky Muzea Středních Brd ve Strašicích. Mimo jiné byly probírány nové poznatky ve zkoumání historie Pomocných technických praporů.







Na 10. září připadá výročí smrti Mikuláše Tolentinského, (nar. 1246 - 1305), augustiniánského mnicha a katolického svatého. Většinu života prožil v italském Tolentinu, věnoval se pomoci chudým a nemocným a podle legend vykonal řadu zázraků. Je uctíván jako kazatel a divotvůrce. V našem kostele je mu zasvěcena boční kaple a tak po skončení mše se uskutečnila vzpomínka na tohoto světce. Na přiložených fotografiích je možná krátká prohlídka kaple.






       Mimo těchto výše popsaných událostí v kostele byla jedna svatba a jedny křtiny. Tyto krásné události pouze konstatujeme, ale jsou to události výrazně rodinného charakteru a nemáme souhlas se zveřejněním fotografií. Ctíme tedy přání rodin kterých se události týkají a náš přehled tady končíme.

     Přejeme všem našim čtenářům a přátelům příjemné prožití podzimních dnů v usínající přírodě ve zdraví a boží přízni.

........................................................................................


Bohoslužby v říjnu:


2. 10. 2021 - mše svatá se nekoná

9., 16., 23., 30. října  2021 - bohoslužba začíná ve 14 hodin

...........................................................................................................



    Na shledanou zase příště se těší autoři



    V. M. S. + V.H.


*********************************************************************************


 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Červenec

Prosinec

Červen