Září


Milí čtenáři a přátelé, vítejte u zářijového blogu.

       Léto v zaječovském klášteře už dlouho je ve znamení letních dětských táborů. můžete k nim nahlédnou prostřednictvím vložených odkazů v dalším textu.
Prvním táborem prázdnin byl  tábor chomutovské farnosti

      Chaloupky Chomutov (3. - 10. 7. 2021)

        Děti z chomutovské farnosti tentokrát cestovaly strojem času. V klášteře se tak potkal Noe na své arše, Keltové, Johanka z Arku, úředníci Protektorátu Čechy a Morava, či také král Saturnu z daleké budoucnosti. Fotografie z průběhu tábora najdete na přiloženém odkazu:


      Po táboru "Chaloupek" následovala letní augustiniánská škola

     Summer school OSA (8. - 17. 7. 2021)

      Tradiční pobyt pražských dětí ze školy Sv. Augustina v zdejším klášteře pod vedením P. Juana. Z průběhu tábora bohužel žádné fotografie nemáme, přikládáme tedy jen snímky ze mše svaté slavené na závěr tábora.

Foto č.1-6:        Mše k ukončení letní školy







      Tábor Klasik (18. - 25. 8. 2021) Salesiánské středisko Plzeň

      Deset mladých z plzeňského salesiánského střediska strávilo společně týden u svaté Dobrotivé. Kromě zábavy došlo na diskuze o křesťanství, o vztazích, přijímání druhých mezi sebe apod. Celým týdnem je doprovodila postava sv. Václava. A na závěr tábora přišlo několik anketních otázek k průběhu tábora a k tomu, jak takový tábor může a také ovlivňuje současný a snad i budoucí život mladých táborníků. Na to odpovídá malá anketa, kterou přinášíme:

     Drazí Klasičáci, co vám společně strávený týden v Zaječově dal?

      Klasik mi dal hodně zábavy, zlepšení a upevnění kamarádství mezi některými, zamyšlení se nad některými věcmi, který jsou v životě důležitý a zapracování na sobě (Alex)
      Každý den na táboře jsem si užila jiným způsobem, poznala jsem nové kamarády a opět mám pár zážitků, za což jsem vděčná Klasiku! Jsme nerozlučná parta, která to táhne už delší dobu! Před 5ti lety jsem brečela, že na žádný tábor nechci a letos jedu už po páté a nelituju! Lepší vedoucí než máme my na klasiku  nemá nikdo jiný na táboře, jsou velmi ochotní a vnímaví. I přesto, že mi bude příští rok 18, tak budu moc ráda, když se budu moct přidat do party ještě jako účastnice tábora.
💓 KLASIK JE JEDINÉ, NA CO SE TĚŠÍM ZA ROK, HNED JAK SKONČÍ! (Maruška)
      Klasik je srdcová záležitost už jen kvůli vedoucím. Vedoucí mají neskutečnou trpělivost a mají neskutečně dobré nápady na program. Na Klasiku máme témata, do kterých se vžiju, aniž bych se snažil se do nich vžít. Také tam máme super jídlo...(a to je co říct, jsem docela vybíravý). Klasik mi toho dal neskutečně moc a také dokázal, že největší hádky vždy rozpoutají mobily či jiná zařízení😒. Ale také mě naučil brát prohru s HUMOREM! Ale zároveň mě naučil hrát do poslední chvíle😂 také mě naučil komunikovat více a lépe s lidmi a brát nové lidi mezi sebe, i když jsem je nikdy před tím  neviděl. Teď přijde hlavní věta: JSEM VELMI RÁD ZA KLASIK!!!!!   (Fanda)
      Klasik mi dal nové kamarády, se kterými se můžu bavit i po táboře. Líbí se mi, že i mládež kolem 16 let se může bavit normálně a ne jen přes sociální sítě protože na mobilu byste v potoku s kamarády vajíčka neuvařili... Děkuji moc za příležitost se zúčastnit a užít si tak Klasik 2021💓 (Ája)

      Celý týden nás provázela osobnost svatého Václava
Děkuji celé desítce mladých za jejich otevřenost a ochotu růst, protože díky tomu má Klasik nenahraditelnou atmosféru. Věřím, že tu atmosféru alespoň mírně vycítíte z galerie a videa.

                                                                                                                                         /J. Ž./  



    
      Posledním táborem letošního léta byl kladenský LDT.

     Kladno - Švermov (8. - 21. 8. 2021)

      Tento rok jsme navštívili zaječovský klášter už po šestnácté. Letošní tábor jsme pojali ve stylu: Western-Divoký západ. V městečku Zaj-City jsme pomáhali šerifovi dopadnou bandity kteří vyloupili místní banku a nejrůznějšími způsoby znepříjemňovali život místním obyvatelům. Vytvořili jsme čtyři menší skupinky se kterými jsme překonávali nástrahy banditů, hráli hry a užívali si chvíle v krásném prostředí kláštera i nedalekého lesa.
                                                                                                                                            /T.H./












      Mílí naši čtenáři - přátelé. Na tomto místě končí nejen naše zářijové povídání, ale končí i naše pravidelné setkávání se s vámi. Po těch několik let to bylo pro nás setkávání velmi milé, jak už setkání přátel,  i když se přímo nevidí, bývají. Není už v našich možnostech se tvorbě blogu věnovat podle našich představ a tak jsme se rozhodli raději skončit.....

Blog bude i nadále na své obvyklé adrese, ale jako "akční občasník". 

 Najdete tam informace o termínech bohoslužeb, kulturních akcí v místním kostele a čas od času o historických nebo současných zajímavých událostech.

 Zdraví vás a děkují autoři


  V.M. S. +V. H.

.................................................................


P.S. Bohoslužby v září:

- 4., 11.,18., a 25.9.2021 - Mše začíná ve 14 hodin

.............................................................................................


- 9.9.2021 - Setkání PTP - mše začíná v 9.30 hodin





*************************************************************************


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Červenec

Prosinec

Červen