Červenec

 


      Červen  je minulostí, podivný školní rok také skončil a s ním se rok překlopil do své druhé poloviny. K této změně vlastně došlo ještě o něco dříve a to 21. června při letním slunovratu. Začíná astronomické léto a s ním čas letních prázdnin a dovolených. Dovolené jsou velmi často spojeny s "nezbytnou" cestou,  případně několika cestami, do zahraničí. Přejeme každému aby si své, určitě zasloužené volno a odpočinek užil podle svých představ, ale zároveň by si měl také pokusit modlitbou zajistit Boží přízeň, aby do naší krásné, ale dlouhou epidemií zkoušené vlasti, nepřinesl nějakou novou variantu nákazy.
      Je léto, jsou prázdniny a tak i my budeme si užívat trochu volnějšího přístupu a rozsahu našeho článku. Krátce se ještě vrátíme k červnu. Náš  známý, spolupracovník, provozovatel blogu BRDOLOG a dobrý člověk, na svých toulkách po Brdech objevil velmi zajímavou a krásnou věc a podělil se s námi o její snímek a my se zase dělíme s vámi. Nedaleko od křižovatky lesních cest je  z části kmene smrku pravděpodobně zničeného kůrovcem, vytvořený velmi pěkný památník - pomník nebo  kaplička, jak kdo v tom chce co vidět. Nějaký čas jsme nevěděli proč, až nedávno jsme zjistili kdo a proč pomníček udělal. Pomníček je vytvořený k památce nedávno zesnulé paní Marie Kaslové, která zdejší les měla velmi ráda. Pomníček zhotovili její přátelé z části Zaječova - Nové Vsi,  ve které prožila celý svůj život. Záhada je vysvětlena a Marie ať odpočívá ve věčném pokoji. Pomníček najdete velmi snadno. Pokud se vydáte cestou od Peškova dubu směrem do CHKO Brdy, tak asi po 1km dojdete na křižovatku lesních cest a kousek od křižovatky je pomníček.


Lesní pomníček - kaplička

¨
 Smutný výsledek velké aktivity lesního škůdce.



Takových míst je jenom v okolí obce několik.

  Umění, které bylo víc jak rok v útlumu, se opět hlásí. V červenci se uskuteční koncert p. Ondřeje Smeykala, českého hráče a průkopníka hry na australský domorodý nástroj didgeridoo. Podrobnosti jsou uvedeny na přiloženém plakátu. My věříme, že nedojde k nějaké neočekávané události v rozvoji nákazy Covidem.


      Koncert se v našem kostele koná už potřetí a pokaždé se setkal s velkým nadšením u diváků, kteří ve velkém počtu vystoupení vždy navštívili. Pokud máte možnost, čas a chuť, přijďte, určitě nebudete litovat.


 
Připomínka minulých koncertů.

      Poslední červnovou sobotu byla v kostele mše za účasti dětí ze školy sv. Augustina v Praze. Jednalo se o  děti na počátku školní docházky a je velmi zajímavé, jak takovou událost prožívají. Připravili jsme několik fotografií ze sobotní mše a nabízíme k nahlédnutí naše záběry a postřehy.














    Milí čtenáři, jsou prázdniny a tak i my si dopřejeme trochu volnější režim, to znamená, že se budeme v době prázdnin ozývat jen v případě chystaných anebo úspěšně proběhlých událostí. A tak prosíme, nezapomeňte se čas od času na náš blog podívat.
      Přejeme vám všem klidné prožití prázdnin a dovolených, pokud budete cestovat ať už po republice nebo do zahraničí, návrat ve zdraví a  bez nákazy COVIDEM v jakékoliv podobě.
         Zachovejte nám do budoucna přízeň a těšíme se s vámi všemi zase na shledanou.

*************************************

    V. M. S. + V. H.

Termíny mší v červenci:

3. července - mše se nekoná

v době prázdnin a LDT se  bohoslužby konají podle potřeby a přání účastníků táborů.






**************************************************

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Červenec

Prosinec

Červen